Wie zijn wij

Dirk en Helmi Doude van Troostwijk zijn het kantoor in 2008 begonnen als nieuw zelfstandig notariskantoor in Bussum, ’t Gooi.

Het kantoor richt zich op volledige dienstverlening op de volgende rechtsgebieden:

1. Familierecht en estate-planning
2. Onroerend goed
3. Ondernemingsrecht


Het kantoor biedt voor zowel particulieren als zakelijke cliënten een eigentijdse hoge kwaliteit van dienstverlening. Het kantoor is laagdrempelig en zeer servicegericht. Wij bieden een luisterend oor voor de vragen van onze cliënten.

Dirk Doude van Troostwijk

Notaris

Dirk studeerde notarieel recht in Utrecht. In 1992 begon hij bij Hermans & Schuttevaer Notarissen in Utrecht (destijds een van de grootste zelfstandige notariskantoren in Nederland).

In 2000 kwam hij bij Habers & Luykx Notarissen in Bussum terecht. Bij dit kantoor ontwikkelde hij zich in het familierecht en estate planning.

Tevens is hij gecertificeerd executeur. Zijn speciale aandacht heeft de afwikkeling van nalatenschappen met onenigheid tussen de erfgenamen, de zogenaamde (complexe) ruzieboedels.

Helmi Doude van Troostwijk-Stuart

Notaris

Helmi studeerde notarieel recht in Leiden. In 1997 begon zij bij Böggemann en Weijenborg Notarissen te Amstelveen. Vervolgens werkte ze een aantal jaren bij Schut Grosheide (nu DLA Piper Nederland) in Amsterdam en bij Spek en Van den Beld Notarissen in Leusden.

Onroerend goed recht en het begeleiden van verdelingen (bij echtscheiding of beëindiging samenleving) zijn een van haar specialismen geworden. Sinds oktober 2014 is zij notaris.

Jelma Reinsma

Kandidaat-notaris

Jelma is sinds 2010 werkzaam als kandidaat-notaris. Ze heeft zich gespecialiseerd in het familie- en erfrecht. Haar werkzaamheden bestaan onder andere uit de advisering omtrent het maken van (levens)testamenten, huwelijkse- of partnerschapsvoorwaarden en samenlevingscontracten. 

Jelma is ook ervaren in het fiscaal en juridisch afwikkelen van erfenissen, zij vervult regelmatig de rol van executeur.  

Charlotte Langeveld-de Haas van Dorsser

Kandidaat-notaris

Charlotte wilde als klein kind al op een notariskantoor gaan werken. Zij studeerde notarieel en fiscaal recht aan de Universiteit Utrecht. Na haar studie ging zij als kandidaat-notaris werken bij Olenz Notarissen in Veenendaal op de afdeling ondernemingsrecht. Na drie jaar verhuisde zij naar het Gooi en ging werken op de afdeling familierecht bij Moulijn Netwerk Notarissen.

Sinds 2016 is Charlotte als kandidaat-notaris werkzaam bij ons op het gebied van het familierecht. Zij behandelt met name estate planning dossiers, waarvoor zij de testamenten, levenstestamenten, schenkingsakten en huwelijksvoorwaarden of samenlevingscontracten opstelt. Ook is zij betrokken bij de afwikkeling van nalatenschappen.

 

Richelle Hemmers-van de Sande

Kandidaat-notaris

Richelle heeft in 2020 haar studie notarieel recht aan de Universiteit Utrecht afgerond. In maart 2024 heeft zij de Notariële Beroepsopleiding met succes afgerond waardoor zij nu ook waarnemingsbevoegd is als kandidaat-notaris.

Richelle is sinds februari 2019 werkzaam op ons kantoor, zij met name werkzaam op het gebied van onroerend goed.

Nicole van Haalem

Jurist

Nicole studeerde Nederlands recht in Tilburg. Nicole heeft in 2008 haar master privaatrecht met specialisatie personen- en familierecht afgerond. Na haar afstuderen is zij gaan werken als notarieel jurist.

Op verschillende notariskantoren, waaronder Dijkstra Sutter Netwerk Notarissen en Van den Brekel notariaat, heeft zij een ruime ervaring opgedaan.

Nicole is vooral werkzaam op het gebied van familie- en erfrecht. Begin 2018 is Nicole ons team familie- en erfrecht komen versterken.

Frouke Hermans

Register-notarisklerk

Frouke is vanaf 2005 werkzaam in het notariaat en heeft in 2010 de klerkenopleiding afgerond.

Ze is sinds november 2021 werkzaam op ons kantoor als register-notarisklerk met name op het gebied van familierecht en onroerend goed.

Esther Loman-Haringman

Notarieel medewerker

Esther heeft haar schooltijd in Laren, Bussum en Hilversum doorgebracht. Na de Schoeversopleiding tot secretaresse is Esther bij een scheepvaart administratiekantoor gaan werken.

Vanaf 1991 is zij werkzaam in het notariaat; eerst bij een van de grootste notariskantoren in Hilversum, later bij een notariskantoor in Bussum.

Hoewel ze de meeste ervaring heeft in de familierechtpraktijk komt haar ruime ervaring in de andere rechtsgebieden haar goed van pas.

Robin van der Weiden

Notarieel medewerker

Robin heeft eerst als stagiaire voor haar studie HBO-rechten het kantoor goed leren kennen. Na haar stage is in juni 2016 haar werkzame leven op ons kantoor begonnen.

Robin is werkzaam op de onroerend goed sectie en in het bijzonder op het gebied van bestaande bouw.

Cindy Schouten

Notarieel medewerker

Cindy is, na de opleiding HBO-Management Economie en Recht te hebben voltooid, het notariaat ingerold.

Na een aantal jaren op diverse notariskantoren te hebben gewerkt, is zij sinds 2015 werkzaam als notarieel medewerker op ons kantoor in Bussum.

Cindy is met name werkzaam op het gebied van ondernemingsrecht.

Mirona Fawzy

Werkstudent

Mirona studeert notarieel recht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Hiernaast is zij bezig met het behalen van het civiel effect. In haar tweede jaar is zij naast haar studie gaan werken in het notariaat.

Mirona is sinds februari 2021 werkzaam op ons kantoor, met name op het gebied van de algemene praktijk en onroerend goed.

Annemarie Spaans

Office manager

Annemarie heeft in 2012 haar secretaresseopleiding in Hilversum met succes afgerond, waarna zij haar expertise bij verschillende kantoren in Het Gooi heeft ingezet.

In 2017 is Annemarie op ons kantoor in Bussum begonnen waar zij met name werkzaam is op het gebied van de algemene praktijk en onroerend goed.