Wie zijn wij

Dirk en Helmi Doude van Troostwijk zijn het kantoor in 2008 begonnen als nieuw zelfstandig notariskantoor in Bussum, ’t Gooi. Het kantoor is notariële praktijk met volledige dienstverlening op de volgende rechtsgebieden:

1. estate-planning;
2. ondernemingsrecht;
3. onroerend goed;
4. personen – en familierecht.

Het kantoor biedt voor zowel particulieren als zakelijke cliënten een eigentijdse hoge kwaliteit van dienstverlening. Het kantoor is laagdrempelig en zeer servicegericht. Wij bieden een luisterend oor voor de vragen van onze cliënten.

DIRK DOUDE VAN TROOSTWIJK

Notaris

(1967) studeerde notarieel recht in Utrecht. In 1992 begon hij bij Hermans & Schuttevaer Notarissen in Utrecht (destijds een van de grootste zelfstandige notariskantoren in Nederland).

In 2000 kwam hij bij Habers & Luykx Notarissen in Bussum terecht. Bij dit kantoor ontwikkelde hij zich in het familierecht en estate planning.

Tevens is hij gecertificeerd executeur. Zijn speciale aandacht heeft de afwikkeling van nalatenschappen met onenigheid tussen de erfgenamen, de zogenaamde (complexe) ruzieboedels.

HELMI DOUDE VAN TROOSTWIJK

Notaris

(1969) studeerde notarieel recht in Leiden. In 1997 begon zij bij Böggemann en Weijenborg Notarissen te Amstelveen. Vervolgens werkte ze een aantal jaren bij Schut Grosheide (nu DLA Piper Nederland) in Amsterdam en bij Spek en Van den Beld Notarissen in Leusden.

Onroerend goed recht en het begeleiden van verdelingen (bij echtscheiding of beëindiging samenleving) zijn een van haar specialismen geworden. Sinds oktober 2014 is zij notaris.

CORNELIE BERGER - RICHERT

Notaris

(1982) studeerde notarieel recht en Talen & Culturen van Latijns-Amerika/Spaans in Leiden. Cornelie is na het voltooien van haar rechtenstudie begonnen als kandidaat-notaris bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn in Den Haag.

In 2015 is zij bij ons in Bussum komen werken als kandidaat-notaris. Sinds juli 2018 is zij toegevoegd notaris.

Cornelie is met name werkzaam op het gebied van het ondernemingsrecht.

NICOLE VAN HAALEM

Jurist

(1984) studeerde Nederlands recht in Tilburg. Nicole heeft in 2008 haar master privaatrecht met specialisatie personen- en familierecht afgerond. Na haar afstuderen is zij gaan werken als notarieel jurist.

Op verschillende notariskantoren, waaronder Dijkstra Sutter Netwerk Notarissen en Van den Brekel notariaat, heeft zij een ruime ervaring opgedaan.

Nicole is vooral werkzaam op het gebied van familie- en erfrecht. Begin 2018 is Nicole ons team familie- en erfrecht komen versterken.

ESTHER LOMAN - HARINGMAN

Notarieel medewerker

(1970) heeft haar schooltijd in Laren, Bussum en Hilversum doorgebracht. Na de Schoeversopleiding tot secretaresse is Esther bij een scheepvaart administratiekantoor gaan werken.

Vanaf 1991 is zij werkzaam in het notariaat; eerst bij een van de grootste notariskantoren in Hilversum, later bij een notariskantoor in Bussum.

Hoewel ze de meeste ervaring heeft in de familierechtpraktijk komt haar ruime ervaring in de andere rechtsgebieden haar goed van pas.

CINDY SCHOUTEN

Notarieel medewerker

(1973) is, na de opleiding HBO-Management Economie en Recht te hebben voltooid, het notariaat ingerold.

Na een aantal jaren op diverse notariskantoren te hebben gewerkt, is zij sinds 2015 werkzaam als notarieel medewerker op ons kantoor in Bussum.

Cindy is met name werkzaam op het gebied van ondernemingsrecht.

ROBIN VAN DER WEIDEN

Notarieel medewerker

(1995) heeft eerst als stagiaire voor haar studie HBO-rechten het kantoor goed leren kennen. Na haar stage is in juni 2016 haar werkzame leven op ons kantoor begonnen.

Robin is werkzaam op de onroerend goed sectie en in het bijzonder op het gebied van bestaande bouw.

ANNEMARIE SPAANS

Notarieel medewerker

(1990) heeft in 2012 haar secretaresseopleiding in Hilversum met succes afgerond, waarna zij haar expertise bij verschillende kantoren in Het Gooi heeft ingezet.

In 2017 is Annemarie op ons kantoor in Bussum begonnen waar zij met name werkzaam is op het gebied van de algemene praktijk en onroerend goed.

LIANE DE BIE

Notarieel medewerker

(1970) studeerde HBO Management, Economie & Recht in Amsterdam. Tijdens deze studie is ze voor het eerst in aanraking gekomen met het notariaat. Na haar studie is ze eerst in de financiële dienstverlening terecht gekomen. Toch bleef het notariaat trekken.

Ze is sinds oktober 2017 werkzaam op ons kantoor met name werkzaam op het gebied van familierecht en onroerend goed.

Richelle Hemmers-van de Sande

Notarieel medewerker

Richelle heeft in 2020 haar studie notarieel recht aan de Universiteit Utrecht afgerond.

Sinds februari 2019 is zij werkzaam op ons kantoor, eerst als notarieel medewerker en nu als kandidaat- notaris.

Op dit moment is Richelle met name werkzaam op het gebied van onroerend goed en familie- en erfrecht.