Burgemeester opent notariskantoor Doude van Troostwijk

05-09-2009

BUSSUM – Burgemeester Milo Schoenmaker van Bussum heeft vrijdag 4 september 2009 het nieuwe notariskantoor Doude van Troostwijk aan de Meerweg officieel geopend. Schoenmaker noemde dat “bijzonder”, want het is zeker zestig jaar geleden dat er voor het laatst een geheel nieuwe notarispraktijk van start ging in Bussum. Enkele honderden aanwezigen keken toe hoe de burgemeester het bord met de bedrijfsnaam onthulde aan het oude koetshuis in het Spiegel.

Foto Burgemeester

Op de foto: Burgemeester Schoenmaker feliciteert de nieuwe notarissen Dirk en Helmi Doude van Troostwijk.

De nieuwe notaris is Mr. Dirk Doude van Troostwijk en hij doet de praktijk samen met zijn vrouw Mr. Helmi Doude van Troostwijk-Stuart, die kandidaat-notaris is, en twee andere ervaren medewerkers. De kredietcrisis en de terugval in de onroerend goedmarkt, hielden Doude van Troostwijk niet tegen: “Ik zie gewoon veel kansen hier in Bussum en ik wilde het graag zelf gaan doen”, zegt de nieuwe notaris, die voorheen kandidaat-notaris was bij Habers & Luykx in Bussum. “En daarbij komt: de economische crisis was er al toen wij begonnen. Dus het kan voor ons alleen maar beter gaan”.

Volgens burgemeester Schoenmaker doorbreken Dirk en Helmi Doude van Troostwijk nadrukkelijk het stoffige imago, dat nog altijd aan het notariaat kleeft. Dat komt onder meer omdat hij hen regelmatig met een grote bakfiets door Bussum ziet fietsen. “En ongetwijfeld zit er dan naast de kinderen ook nog wel ergens een aktetas met werk verstopt”, aldus de burgemeester.

Doude van Troostwijk is er van overtuigd dat het werk voor de notaris in Bussum blijft groeien. Uit eerder onderzoek bleek hem dat driekwart van alle notariële onroerendgoedaktes in Bussum en Naarden via een notaris buiten deze regio worden geregeld. “Daarnaast is Bussum landelijk gezien de gemeente met de meeste startende ondernemers, dus dat levert de notaris ook weer werk op”, aldus Dirk Doude van Troostwijk.

Lees meer in de media


Terug naar het nieuwsoverzicht