Na het succes vorig jaar: Gooise Goede Doelen Markt op 5 september bij Het Spookbos

20-08-2014

LAREN/BUSSUM - De vorig jaar voor het eerst georganiseerde Gooise Goede Doelenmarkt krijgt een tweede editie op vrijdag 5 september aanstaande. Linda Klaver van Kinderboerderij het Spookbos in Laren nam het initiatief: "We zagen het in de krant en dachten, dit moet navolging krijgen. Ik belde Dirk Doude van Troostwijk (red. initiatiefnemer van de eerste Gooise Goede Doelenmarkt) en inmiddels zijn ook Gooise Rotaryclubs bij de organisatie betrokken. De Rotaryclubs Laren-Blaricum & Naarden-Bussum hebben een deel van de organisatie opgepakt en dragen ook zorg voor de kosten van die dag.

Al 25 goede doelen hebben zich aangemeld "In de huidige tijd hebben de goede doelen het vaak financieel heel zwaar, omdat er overal bezuinigd moet worden. “Nu de overheid zich terugtrekt, zijn goede doelen meer en meer afhankelijk van donaties van particulieren en het bedrijfsleven. Juist omdat deze organisaties vrijwillig vele goede zaken organiseren, willen wij hier extra aandacht voor vragen”, zegt Dirk Doude van Troostwijk. Ook speelt mee dat de (plaatselijke) goede doelen bij het publiek vaak niet genoeg bekend zijn en dat de goede doelen veel van elkaar kunnen leren.

De initiatiefnemers van de Goede Doelen Markt roepen zowel bedrijven, andere hulporganisaties als inwoners uit Het Gooi op, die zich maatschappelijk betrokken voelen bij de lokale non-profit doelen, om langs te komen bij de markt. De non-profit organisaties hebben veel baat bij ondersteuning in de vorm van vrijwilligers, donateurs en andere financiële middelen. Het doel van deze markt is lokaal actieve en gevestigde non-profit organisaties met ANBI status de kans te geven om zich te profileren, samenwerkingsverbanden aan te gaan en geld in te zamelen voor hun fantastische maatschappelijke initiatieven! De catering wordt verzorgd door de heer Jan van der Linden van de Gooische Catering.

2013-06-21 LOGOGGDMFCMS 1


Terug naar het nieuwsoverzicht