Gooise Goede Doelenmarkt groot succes

22-09-2013

BUSSUM – De eerste Gooise Goede Doelenmarkt, afgelopen vrijdagavond gehouden in Bussum, was een groot succes. Vijftig goede doelen presenteerden zich op deze markt, georganiseerd ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van ons notariskantoor. Meer dan 350 belangstellenden waren aanwezig op de Meerweg, die voor deze gelegenheid tijdelijk voor het verkeer was afgesloten.

Dirk en Helmi Doude van Troostwijk hadden hun vrienden en relaties gevraagd om geen cadeau’s mee te nemen naar het lustrumfeest, maar een bedrag te stoppen in de speciale Gooise Goede Doelenpot. Deze collecte leverde meer dan tweeduizend euro op, die verdeeld zal worden onder de aanwezige organisaties. Enkele organisaties kregen direct toezeggingen voor lijfrenteschenkingen, samen ook goed voor enkele duizenden euro’s. Notaris Doude van Troostwijk verwacht dat de opbrengst via stortingen op de bank en het aantal lijfrenteschenkingen mogelijk nog wel iets hoger kan uitvallen.

De Gooise Goede Doelenmarkt werd geopend door de Bussumse locoburgemeester Gerard Boekhoff. Boekhoff maakte vervolgens een uitgebreide ronde langs alle kramen op de markt. Zowel landelijke organisaties, zoals Nierstichting en Natuurmonumenten, als plaatselijke en regionale stichtingen uit het Gooi waren aanwezig. “Ik zag zo veel betrokkenheid en inzet van mensen op heel veel verschillende gebieden, dat was echt leerzaam én hartverwarmend”, aldus Boekhoff. De goede doelen kwamen niet alleen voor het geld. Er werden ook nieuwe vrijwilligers gevonden en nieuwe samenwerkingsvormen besproken.

De Bussumse notarissen namen het initiatief tot de markt, omdat de goede doelen het financieel steeds zwaarder krijgen vanwege de crisis en omdat de overheid zich meer en meer terugtrekt. “Juist omdat deze organisaties vrijwillig vele goede zaken organiseren, wilden wij hier extra aandacht voor vragen”, aldus Dirk Doude van Troostwijk. Hij hoopt dat de Gooise Goede Doelenmarkt uitgroeit tot een jaarlijkse traditie. Wel dan steeds op een andere plek in de regio en te organiseren door een andere ondernemer of organisatie.

dirk_goede_doelen

Foto: Lisa Cunningham-Sammels


Terug naar het nieuwsoverzicht